Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Magic de Spell - Εμένα οι φίλοι μου @ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΑΡΚΟΥ "Κ. ΛΙΑΡΟΥ" ΖΕΦΥΡΙ

Βίντεο :
Magic de Spell - Εμένα οι φίλοι μου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "Κ. ΛΙΑΡΟΥ" ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ, Τρίτη 30 Ιουνίου 2009


---
(Κλικ στο "Διαβάστε τη συνέχεια..." για το σκοπό της εκδήλωσης, τους στίχους και φωτογραφίες)
...
---
Μια ομάδα παιδιών από το Ζεφύρι ξεσηκώνεται, οργανώνεται και διεκδικεί τη διάσωση του πάρκου τους, το οποίο ο δήμος επιθυμεί να μετατρέψει σε μεγάλη καφετέρια. Ήδη στην περιοχή υπάρχει παράνομο κτίσμα το οποίο λειτουργεί ως αναψυκτήριο και στα σχέδια της δημάρχου είναι η νομιμοποίησή του και η επέκταση της δραστηριότητάς του ως καφετέρια.

Οι μαθητές του Ζεφυρίου στις 30 Ιουνίου διοργάνωσαν συναυλία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "Κ. ΛΙΑΡΟΣ"

Να SOSουμε το Πάρκο μας!
Πρωτοβουλία Νεολαίας• Στις 17 Μαρτίου 2009, το δημοτικό μας συμβούλιο ψηφίζει τον αποχαρακτηρισμό 450 τ.μ. στο Πάρκο «ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΡΟΣ» με σκοπό την ανέγερση καφετέριας. Μια τόσο σοβαρή απόφαση παίρνεται χωρίς να το αντιληφθεί σχεδόν κανείς!

• Κανείς; Όχι! Μια μικρή ομάδα παιδιών και νέων αντιστέκεται! Με τον κίνδυνο να πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας συγκροτούμε ένα γκρουπ διαμαρτυρίας στο Facebook! Μόνη μας έγνοια: ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ.
• Η ομάδα μας αγκαλιάζεται απ’ όλο το Ζεφύρι και πέρα απ’ αυτό. Ήδη αριθμούμε 800 μέλη. Οι κομματικές σημαίες υποστέλλονται. Η πλειοψηφία των δημοτών επικροτεί μια κίνηση ακηδεμόνευτη και ενωτική. Το δημοτικό συμβούλιο μας αντιμετωπίζει σαν να μην υπάρχουμε. Όμως:

ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

• Αντιστεκόμαστε γιατί στα 450 αυτά μέτρα ποτέ δε θα φυτρώσει ένα λουλούδι! Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για 150 μέτρα κτίσματος μόνο. Και τα 450 μέτρα θα θεωρούνται πλέον οικοδομήσιμα. Ελάτε τώρα που δε γίνεται! Θα αρκεί μόνο μια άλλη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα αλλάζει το συντελεστή δόμησης -και η δική μας παθητικότητα. Γίνεται, λοιπόν, όπως ακριβώς και τα 50 έγιναν 150 μέτρα οικοδομήσιμα...

• Αντιστεκόμαστε στη λογική του «έτσι τα βρήκαμε». Είναι μια βολική λογική που αρνείται το πρόβλημα. Τι σημαίνει «είναι ήδη τσιμέντο και πλακόστρωτο τα 450 μέτρα»; Δεν είναι λοιπόν ευκαιρία να δεντροφυτευθεί τώρα; Όσο για το πού ήμασταν τόσα χρόνια, η απάντηση είναι εύκολη. Τα περισσότερα παιδιά πριν από δέκα χρόνια ήμασταν επτάχρονα και οκτάχρονα! Και κάτι ακόμη: είναι άλλο πράγμα η ανοχή σε μια παρανομία που χρόνιζε για μια δεκαετία και άλλο η αποδοχή της νομιμοποίησής της. Αυτό είναι συνενοχή!

• Αντιστεκόμαστε γιατί μπορεί να είμαστε παιδιά, αλλά δεν είμαστε αφελείς! Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν πάρθηκε τυχαία. Εντάσσεται στη παγκόσμια πλέον λογική ότι η φύση αποτελεί φορέα κέρδους. Με την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η λογική αυτή υλοποιείται στον «πολιτισμένο» κόσμο μας μέσω των λεγόμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αυτών που έφεραν και την κρίση που βιώνουμε. Η ίδια λογική που καταστρέφει τα δάση του Αμαζονίου καταστρέφει και το πάρκο μας, κι ας μην το αντιλαμβάνονται ίσως όσοι το ψήφισαν σε μια διαδικασία ρουτίνας στο δημοτικό μας συμβούλιο στις 17-3-2009!

• Αντιστεκόμαστε γιατί, ακόμη κι αν έχουμε την καλή διάθεση να δεχτούμε τις διαβεβαιώσεις της κ. Δημάρχου -που ειλικρινά θα θέλαμε να αντιληφθεί προσωπικά την ηθική και το δίκαιο του αγώνα μας- δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ένα δημοτικό συμβούλιο που παίρνει ελαφρά τη καρδία μια απόφαση που καταδικάζει το πάρκο! Κι ακόμη περισσότερο, ένα επόμενο, άλλου κόμματος ίσως, δημοτικό συμβούλιο.

• Αντιστεκόμαστε γιατί δε θέλουμε το πάρκο να γίνει το φόντο μιας καφετέριας! 450 τ.μ. καφετέρια, τι χώρο θα αφήσει για να παίξουν τα παιδιά ; Πού θα κάνουνε ποδήλατο; Σκέιτ; Πού θα παίζουνε κρυφτό και κυνηγητό; Στα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα, με μπαγκράουντ τα τραγούδια της Θώδη και του Μαζωνάκη; Ο ελεύθερος χώρος που απομένει είναι ελάχιστος. Το 1/3 του ελεύθερου χώρου στο πάρκο κατοχυρώνεται ως τσιμέντο.

• Αντιστεκόμαστε γιατί σκεφτόμαστε πώς ήταν το Ζεφύρι πριν 10 χρόνια και πώς είναι τώρα. Δεν υπάρχει πλέον σχεδόν κανένα οικόπεδο αδόμητο. Οικοδομές πενταόροφες υψώνονται ολόγυρα. Οι ελεύθεροι χώροι εκποιούνται, με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων. Σε 10 χρόνια, σε τι θα διαφέρουμε από την Κυψέλη ή την Πλατεία Βάθη; Γιατί, κύριοι, δεν το σκέφτεστε; Για 3-4.000 ευρώ έσοδα που θα αποκομίσετε το χρόνο; Και πόσα χρόνια χρειάζονται για να αποσβεστούν τα χρήματα της οικοδόμησης; Είμαστε παιδιά, αλλά πείτε μας, πού θα παίζουν τα παιδιά μας σε 10 χρόνια;

• Αντιστεκόμαστε, όπως αντιστάθηκαν οι κάτοικοι στα Πατήσια στον Ομέρ Πριόνη-Κακλαμάνη, στο Βύρωνα, στον Υμηττό, στο πάρκο Τρίτση, στο Αιγάλεω όρος, στη Χωματερή των Άνω Λιοσίων, όπως παντού στην Αθήνα, παντού στην Ελλάδα, πλήθος κινημάτων αντιστρατεύεται το βιασμό της φύσης.

• Αντιστεκόμαστε εμείς γιατί αυτό δε μπορούν ή δε θέλουν να το κάνουν οι κομματικές νεολαίες.

Αντιστεκόμαστε και θα αντιστεκόμαστε σήμερα για το πάρκο, αύριο για οποιοδήποτε οικολογικό ή κοινωνικό πρόβλημα, και είναι πολλά, προσβάλει την αξιοπρέπεια, τη λογική και την πολιτική μας συνείδηση. Και μη μας καταλογίζετε ταπεινά κίνητρα. Οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε ούτε δικαίωμα ψήφου ακόμη. Αλλά δε φοβόμαστε τους Ρωμαίους!

• Αντιστεκόμαστε. Χωρίς καμιά πείρα, το ομολογούμε. Από πού, άλλωστε, να την έχουμε. Την αποκτούμε παλεύοντας. Έτσι, βάλαμε δικηγόρο, με λεφτά-ρεφενέ, μεταξύ μας. Κάναμε μια πρώτη ένσταση. Θα συνεχίσουμε, μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας. Τα χρήματα είναι πολλά, αλλά θα τα βρούμε. Πάλι με έρανο, πάλι μεταξύ μας. Κανένας σπόνσορας, κανένας χρηματοδότης, κανείς δε θα καπελώσει αυτόν τον αγώνα μας. Βοηθήστε τον εσείς! Είναι αγώνας κοινός.
---
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "Κ. ΛΙΑΡΟΣ"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15-5-2009

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ δεν μπορεί παρά να εκφράσει την ικανοποίησή της για την απήχηση του αγώνα της για τη διάσωση του πάρκου Κ. ΛΙΑΡΟΣ. Αποδεικνύουμε καθημερινά τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει η αυτονομία και η αυτοοργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ δηλώνει και πάλι πως το μόνο βήμα που την εκφράζει είναι το βήμα της παρούσας συλλογικότητας. Μέσα απ΄αυτό το βήμα θα κάνει γνωστές τις θέσεις της, θα πληροφορεί για την εξέλιξη του συγκεκριμένου αγώνα της και θα κάνει δημόσια διάλογο με οποιονδήποτε το επιθυμεί. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται εδώ και δεν υπογράφεται από μας δεν είναι δική μας άποψη.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ανακοινώνει ότι δε θέτει υπό διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε τρόπο τον αποχαρακτηρισμό του πάρκου ούτε δίνει διορίες. Συνεχίζει (και) νομικά τον αγώνα (ίσως χρειαστεί και κάποιος έρανος για να πληρωθεί ο δικηγόρος).
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ, θεωρεί τους θεματοφύλακες της κομματικής ρεμούλας,του "ημετερισμού" και της συντήρησης ασύμβατους με την ηθική και την αξιοπρέπειά της και για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν υπενθυμίζει τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν: "Δυο πράγματα ειναι άπειρα, το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το Σύμπαν..."

15-5-2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
(μπορείτε νά έρθετε σε επαφή μαζί τους στο facebook group:
http://www.facebook.com/group.php?gid=76888671957
ή στο μέιλ: Κλικ εδώ για να δείτε το e-mail

---

--
Μουσική: Magic de Spell
Στίχοι: Κατερίνα Γώγου
Πρώτη εκτέλεση: Magic de Spell

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
Που κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών
Εξάρχεια, Πατήσια, Μεταξουργείο, Μετς
Κάνουν ό,τι λάχει
Πλασιέ τσελεμεντέδων κι εγκυκλοπαιδειών
Φτιάχνουν δρόμους κι ενώνουν ερήμους
Διερμηνείς σε καμπαρέ της Ζήνωνος
Επαγγελματίες επαναστάτες
Παλιά τους στρίμωξαν και τα κατέβασαν
Τώρα παίρνουν χάπια και οινόπνευμα να κοιμηθούν
Αλλά βλέπουν όνειρα και δεν κοιμούνται

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα

Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα
Στις ταράτσες παλιών σπιτιών
Εξάρχεια, Βικτώρια, Κουκάκι, Γκύζη
Που πάνω τους έχετε καρφώσει εκατομμύρια σιδερένια μανταλάκια
Τις ενοχές σας
Αποφάσεις συνεδρίων, δανεικά κοστούμια, σημάδια από κάφτες
περίεργες ημικρανίες, απειλητικές σιωπές
Κολπίτιδες...
Ερωτεύονται ομοφυλόφιλους...
Κρυπτομονάδες...
Καθυστέρηση...
Το τηλέφωνο...
Σπασμένα γυαλιά...
Το ασθενοφόρο...
Κανείς...

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα

Κάνουν ό,τι λάχει
Όλο ταξιδεύουν οι φίλοι μου
Γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή
Οι φίλοι μου ζωγραφίζουν με μαύρο χρώμα
Γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο
Γράφουν σε συνθηματική γλώσσα
Γιατί η δική σας μόνο για γλύψιμο κάνει
Οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
Και σύρματα
Στο λαιμό σας
Στα χέρια σας
Οι φίλοι μου...

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα...
---

Φωτογραφίες


---
Σχετικά λινκ
Magic de Spell - Φώναξε (Διακοπές στο Sarajevo) @ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΑΡΚΟΥ "Κ. ΛΙΑΡΟΥ" ΖΕΦΥΡΙ