Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων - Πράσινων

Βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη


Για ειρηνική επανάσταση μίλησε ο κ. Νίκος Χρυσόγελος των Οικολόγων Πράσινων στην καθιερωμένη διακαναλική συνέντευξη για τις βουλευτικές εκλογές 2009.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν 100.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας στη σωστή κατεύθυνση, αν και όπως τόνισε υπάρχουν δυνατότητες για πολύ μεγαλύτερο αριθμό, γιατί χάνονται ευκαιρίες.
Θέσεις εργασίας για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Ποιός θα ήθελε να ζει σε περιοχές που παράγεται ρεύμα από λιγνίτη; Η παραγωγή ενέργειας πρέπει να στραφεί προς ανανεώσιμες πηγές. Η Πτολεμαΐδα και η Κοζάνη να γίνουν παραδείγματα μιας νέας πράσινης εποχής.

Αναφερόμενος στα πεζοδρόμια της συμφοράς, διευκρίνησε ότι το να σκέφτεσαι τους ηλικιωμένους και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς, δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας αλλά θέμα πολιτικής.
Για τις πρόσφατες πυρκαγιές, ανέφερε η κυβέρνηση Καραμανλή δαπάνησε όπως ισχυρίζεται 15 εκατομμύρια ευρώ για την πρόληψη, όμως οι ζημιές ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εν τω μεταξύ, οι πολίτες αναγκάζονται να φορτωθούν ι ίδιοι τα οικονομικά βάρη των καταστροφών και δεσμεύτηκε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα χρηματοδοτήσουν όσους πολίτες κάνουν προσφυγές ενάντια στη Δημόσια Διοίκηση για τις καταστροφές.
Αναφερόμενος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα προγράμματα Stage είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν μια ευκαιρία, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας "τα ρήμαξε".
(σημειωτέον το θέμα για τα Stage επανέφερε στην συζήτηση των ημερών και στις προεκλογικές υποσχέσεις ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο debate)
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν μονότονες προς την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με άλλο κόμμα, (τρεις φορές του έκαναν την ιδια ερώτηση).
Φαίνεται πως όταν οι δημοσιογράφοι έχουν μπροστά τους μια ομάδα ανθρώπων που βγαίνουν στην πολιτική όχι για τη καρέκλα, ούτε για επάγγελμα, αλλά για να παλέψουν για το γενικότερο καλό, χάνεται κάθε έμπνευση ως προς τις ερωτήσεις που υποβάλουν.
----------
Φωτογραφίες
Σουφλιάς Κούτρας ΑΚΤΩΡ