Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Athens Pride 2009 videos από τη συναυλία και ανακοινώσεις πολιτικών νεολαιών

Video: Τζίμης Πανούσης - Εισαγωγή και "Είμαι Γυφτάκι"

Με κεντρικό σύνθημα «100% Ισότητα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο» πραγματοποιήθηκε το 5ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος και η παρέλαση στη Βουλή, με συμμετοχή κομμάτων φορέων και κοινοτήτων.
Οικονομικός αρωγός της εκδήλωσης ήταν το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων ενώ ελάχιστα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν, σημείωσαν ότι οι επετειακές αυτές εκδηλώσεις έχουν εορταστικό και παγκόσμιο χαρακτήρα με στόχο να υπενθυμίσουν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή στον έρωτα στην συντροφικότητα.
(Κλικ στο "Διαβάστε τη συνέχεια..." για όλα τα βίντεο και το άρθρο)
...

Η Νεολαία Συνασπισμού που συμμετείχε στο Φεστιβάλ, με ανακοίνωσή της τονίζει:
«Η ακύρωση των γάμων της Τήλου είναι η καλύτερη απόδειξη των πρακτικών που επέλεξε η κυβέρνηση σχετικά με τα ζητήματα και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Η θέση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με τους γάμους, όπως και ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις περί νομοθετικής θεσμοθέτησης για την ισότητα των ατόμων με ομοερωτικό προσανατολισμό ή για τα διαφυλικά άτομα.»

Η Ομάδα για τη Σεξουαλική Ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ (ost.pasok.gr) επίσης συμμετείχε στο Φεστιβάλ, ενώ από τον Τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ βγήκε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:
« Ως αυριανή κυβέρνηση της χώρας δεσμευόμαστε να καταργήσουμε το "Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης" που ψήφισε η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και το οποίο κρίνεται ως απαράδεκτο και εκτός κάθε έννοιας ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους, αφού θεσμοθετεί τις διακρίσεις ενανατίον των ομοφυλοφίλων.»

Στις 18:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση προς τη Βουλή. Η σημαία της παρέλασης είχε μήκος 31 μέτρα, όσα και τα χρόνια ύπαρξης του συμβόλου του κινήματος.

Ο Τζίμης Πανούσης άνοιξε το συναυλιακό μέρος του Φεστιβάλ με καυστικό λόγο, ενώ από πλευράς τραγουδιών είπε τα:
"Είμαι Γυφτάκι", "Η μικρή Τερέζα", "Ένα τραγούδι για το χειμώνα" και έκλεισε με το "Ο Μπελογιάννης ζει" από τα Αντάρτικα του Θάνου Μικρούτσικου.


Videos:
Τζίμης Πανούσης: "Η μικρή Τερέζα"



Τζίμης Πανούσης: "Ένα τραγούδι για το χειμώνα"



Τζίμης Πανούσης: "Ο Μπελογιάννης ζει"



Video: Τα «ταγέρια» του Κωνσταντίνου Ρήγου συμμετείχαν με 12 άτομα επί σκηνής σε μια παραγωγή ειδικά φτιαγμένη για το Athens Pride 2009.


----
Φωτογραφίες:




3 comments:

plants VS anunaki είπε...

Τα σέβη μου..

plants VS anunaki είπε...

an kai exw na paratirisw oti to koino fainetai ligo ksenerwto

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΣ Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ PRIDE ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!