Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Παπανδρέου: Έκανα την ίδια δουλειά με την Κούνεβα - Διακαναλική ΠΑΣΟΚ

Βίντεο από τη διακαναλική συνέντευξη τύπου του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά:

Ερώτηση δημοσιογράφου:
"Κύριε Πρόεδρε, το τελευταίο διάστημα αναφέρεστε στα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, στην αδήλωτη ανασφάλιστη εργασία, τις απολύσεις, τα μπλοκάκια, το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων τα stage και ορθώς καταγγέλλετε ένα εργασιακό μεσαίωνα.
Αυτά όμως που καταγγέλλετε κ. Πρόεδρε βασίζονται σε νόμους του ΠΑΣΟΚ. Σας θυμίζω: με το Νόμο 2874/2000 καταργήσατε το 8ωρο και αυξήσατε τα όρια των απολύσεων στις επιχειρήσεις. Με το Νόμο 2639/1998 θεσπίσατε τα stage, δηλαδή την ανασφάλιστη εργασία και σήμερα προτείνετε αυτό το «απαράδεκτο καθεστώς» -δικός σας ο χαρακτηρισμός- να μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα. Με το Νόμο 2527/1997 καθιερώσατε τα μπλοκάκια. Με το Νόμο 2956/2001 νομιμοποιήσατε τα δουλεμπορικά γραφεία ενοικίασης των εργαζομένων.
Αυτούς τους νόμους τους εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά γράμμα κ. Πρόεδρε. Εσείς ως Υπουργός, εκείνων των Κυβερνήσεων τους ψηφίσατε. Σήμερα που επαγγέλλεστε μια νέα αρχή, αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση, θα τους καταργήσετε;"

Στην απάντηση που θα δείτε στο βίντεο ο κ. Παπανδρέου αναφέρει και ότι ως φοιτητήςστην Σουηδία, έκανε την ίδια δουλειάμε την κ. Κούνεβα!

Θα ήθελα να επισημάνω εδώ, ότι εκτός από τους νόμους του ΠΑΣΟΚ βάσει των οποίων ισχύει η ενοικίαση εργαζομένων, έχει περάσει στη συλλογική συνείδηση του κόσμου, ότι το συνεργείο που εργαζόταν η κ. Κούνεβα, ήταν ιδιοκτησίας κομματάρχη του ΠΑΣΟΚ.
(δες σχετικά λινκ:
Η Κούνεβα, η ΟΙΚΟΜΕΤ και η ΠΑΣΚΕ
Καθαρίζουν με... απολύσεις )

-----------------------------------
Βίντεο από τη διακαναλική συνέντευξη τύπου του ΠΑΣΟΚ για τις κάμερες παρακολούθησης και για την Παιδεία:


Ο κ. Παπανδρέου απαντά στις ερωτήσεις:

1. "Στο όνομα της προστασίας του πολίτη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε κάποια μέτρα που έχουν να κάνουν με την υποχρεωτική δήλωση των κατόχων των κινητών τηλεφώνων, με τη λήψη DNA ακόμα και απλών υπόπτων, με την ανεξέλεγκτη χρήση των καμερών και πολλά άλλα.
Θα ήθελα να ξέρω αν εσείς συμφωνείτε με κάποια τέτοια μέτρα;"

2. "Δεν είναι δωρεάν η παιδεία στη χώρα μας. Είναι γνωστό ότι τα δημόσια σχολεία έχουν φτάσει στο σημείο να κοστίζουν πολύ περισσότερο ακόμη και για γονείς μαθητών του Δημοτικού. Τα φροντιστήρια πλέον για παιδιά του Δημοτικού είναι μια πραγματικότητα.
Θα ήθελα να μου πείτε, εσείς πως θα επαναφέρετε τα πράγματα στη θέση τους..."

---------------------------

Βίντεο από τη διακαναλική συνέντευξη τύπου του ΠΑΣΟΚ για το χωροταξικό στην Αττική:


Ερώτηση δημοσιογράφου:
"Ξέρετε ότι οι πυρκαγιές, ειδικά στην Αττική, συνδέονται από τους περισσότερους από μας με την οικιστική επέκταση.
Όπως ξέρετε πολύ καλά, υπάρχει ένα χωροταξικό καινούριο για την Αττική, το οποίο προβλέπει να κατοικηθεί το λεκανοπέδιο από 8,5 εκατομμύρια κατοίκους συνολικά τα επόμενα χρόνια. Επίσης έχουν χαραχθεί νέοι αυτοκινητόδρομοι στην Αττική, ανάλογοι της Αττικής οδού.
Τι θα κάνετε με αυτά τα δύο θέματα και συναφώς τι θα κάνετε με τα θέματα της εθνικής οδού και τις επεκτάσεις των εθνικών οδών, όπου εδώ πληρώνουμε κατ' απαράδεκτο τρόπο διόδια πριν ακόμα ξεκινήσει καν οποιοδήποτε έργο εκεί; Θα πάτε σε επαναδιαπραγμάτευση; Τι θα κάνετε με το θέμα αυτό;"
----------
----------

Σχόλιο για τη διακαναλική:
Ο κ. Παπανδρέου με πολύ όμορφα ΛΟΓΙΑ σε μια δίωρη συνέντευξη, ζητά συγχωροχάρτι για τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και μας εθίζει στην προσωπολατρεία, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας, ότι αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ και θα τα κάνει όλα τέλεια.

Επειδή γνωρίζει όμως ότι ο κόσμος δεν δίνει άλλη πίστωση χρόνου και υπάρχει οργή για την πολιτική των τελευταίων χρόνων, προτείνει το σχέδιο 100 ημερών σαν λουκούμι.
Όταν όμως πάρει την ψήφο σας και καθήσει στην εξουσία και το σχέδιο των 100 ημερών δεν βγει, δεν θα αφήσει την καρέκλα φυσικά, θα βρει άλλη δικαιολογία.

Σας επισημαίνω ότι το κλίμα για τις δικαιολογίες έχει ήδη ξεκινήσει: με διαρροές και με δημοσιεύματα το ΠΑΣΟΚ μας προετοιμάζει για τα γνωστά επιχειρήματα της επόμενης μέρας, περί καμένης γης και άδειων ταμείων. Θυμάστε ότι αυτό που βρήκε να ρωτήσει ο κ. Παπανδρέου τον Πρωθυπουργό στο debate ήταν "αν οι αριθμοί είναι αληθινοί κι αν τα ταμεία έχουν όσα λέγεται ότι έχουν";

Την αλήθεια την καταλαβαίνει απόλυτα, κάθε σκεπτόμενος: Ο κ. Παπανδρέου ζητά ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.
Εσείς θα την παίξετε την ζαριά;
-----------------------------------------------
Φωτογραφίες
Παπανδρέου διακαναλική
Παπανδρέου διακαναλική

----------------------------------
Εδώ το πλήρες κείμενο της διακαναλικής συνέντευξης του κ. Παπανδρέου
----------------------------------

Σχετικά ποστ:
Παπανδρέου:ΔΕΝ θα υποταχτώ σε κανένα συμφέρον! - (κεντρική συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ Αθήνα)