Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

6 Δεκέμβρη 2009 - Αστυνομική Βία στη μνήμη του Αλέξανδρου

Βίντεο: 6 Δεκ. 2009 - Αστυνομική Βία στη μνήμη του Αλέξανδρου.

Φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σήμερα στην Αθήνα ένα χρόνο ακριβώς μετά τη δολοφονία του 15χρονου από αστυνομικό ειδικό φρουρό.
- Αστυνομικός πάνω σε μηχανή χτυπά διαδηλωτή στο Σύνταγμα. Η Αστυνομία σήμερα εφάρμοσε νέο τρόπο επίθεσης στους διαδηλωτές: οι αστυνομικοί εφορμούν με τις μηχανές πάνω στους διαδηλωτές με αδιαμφισβήτητο σκοπό να τους προξενήσουν βλάβες παρασύροντάς τους.
------------------

Προσθήκη 7 Δεκέμβρη 2009:
Απόσπασμα από σχετική ανακοίνωση των Οικολόγων - Πράσινων:
«Η διαδηλώτρια Αγγ. Κουτσουμπού δέχθηκε επίθεση από έναν αστυνομικό που έπεσε πάνω της με όλη τη φόρα της μηχανής του και την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός της. Ας σημειωθεί ότι η διαδηλώτρια δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε επεισόδια. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε γιατρούς που προσπαθούσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην τραυματισμένη και παρά το γεγονός ότι δήλωσαν την ιδιότητά τους. Παρόμοιες επιθέσεις αστυνομικών με μηχανές έγιναν και σε άλλους διαδηλωτές. Φαίνεται να εγκαινιάζεται μια πρωτοφανή, εξαιρετικά βίαιη και πολύ επικίνδυνη πρακτική της αστυνομίας που αργά ή γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό πολιτών. Ποιος έδωσε εντολή σε νέους αστυνομικούς να πέφτουν με μανία με τη μηχανή τους πάνω σε διαδηλωτές με κίνδυνο να υπάρξουν θανάσιμοι τραυματισμοί που θα πυροδοτούσαν νέα έκρηξη οργής σε μια εποχή που είναι ζητούμενο η αποκλιμάκωση της έντασης;

Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα αλλά και η κοινωνία, πρέπει να απαντήσουν με ειλικρίνεια αν θέλουν ένα μέλλον βασισμένο στη βία και στο φόβο ή θα αναζητήσουμε έστω και με επώδυνο τρόπο αλλά μέσα από συστηματική διαβούλευση λύσεις που θα περιορίσουν και τη βία και το έδαφος το οποίο ευνοεί την έξαρση της βίας.»
------------------

Φωτογραφίες


(Κλικ στο «Διαβάστε τη συνέχεια...» για τις υπόλοιπες φωτογραφίες.
Οι φωτό μεγαλώνουν σε νέο παράθυρο με αριστερό κλικ πάνω τους.)